Kesztőlc – Klastrompuszta – Legény- és Leány-barlang

Tavasszal  folytatódtak a túrák. Márciusban ismét a Pilisbe látogattunk el:  Kesztölcről kényelmes, szintkülönbség nélküli úton sétáltunk át  Klastrompusztára, ahol megnéztük a kolostor romjait, nagyot játszottunk a  réten, pénzt is lehetett költeni a közeli turistaházban.

Már ennyi is  bőven elég egy sikeres kiránduláshoz, de egy hegyi túra tovább  színesítette a programot. A Klastrompuszta feletti hegyoldalban  található Legény- és Leány-barlang rövid, de meredek kaptatóval érhető  el. Sokan „négykézláb-üzemmódban” közelítették meg a helyet, lekerültek a  kabátok, pulóverek. A nyelvünk kilógott, mire felértünk. Azt sem  mondhatom, hogy a kilátás kárpótolt minden fáradságért, mert csak az  alattunk elterülő – még kopasz – erdőt lehetett látni. De talán a jól  végzett munka öröméhez hasonlítható az érzés, ami elfogott bennünket:  Hurrá, megcsináltuk!

Itt  vezettük be az Igazoló füzetek használatát, amelyben pecséttel kell a  túra teljesítését igazolni. Ez lehetett szabályos kék túra pecsét is,  vagy csak a magunkkal hozott játéknyomda.

LEAVE A COMMENT