Akadályverseny és főzés

Május 5-én akadályversennyel zártuk az “Otthon az erdőben” programot. Ezúttal kevesebb volt a gyaloglás, több a feladat és a játék.

 

Már a Spar parkolójában csapatok alakultak, menetlevelet kellett írni csapatnévvel, csatakiáltással, tagok névsorával.. 5 percenként követték egymást az indulások. Összesen 13 csapat rajtolt el, hogy legyőzze az út közben felállított 10 akadályt.  A gyerekek egyedül, önállóan közlekedtek. Dicséret illet minden résztvevőt a fegyelmezett, figyelmes viselkedésért.

A feladatok az erdőhöz, az erdő lakóihoz kapcsolódtak leginkább, de ügyességükről, talpraesettségükről is számot kellett adni a gyerekeknek. Állati apróhirdetések feladóit kellett kitalálni, rejtvényeket, találós kérdéseket megfejteni, de volt növényfelismerés és “Most mutasd meg!” is, valamint mocsárjárás és szétdarabolt állatos képek kirakása.

A célba érkezve még egy tájékozódási feladat várta a csapatokat , melynek során mindenki szerencsésen megtalálta az elrejtett kincset.

A hely, ahová megérkeztünk egy erdő széli tisztás Pécel és Maglód között. Vegyes lombos erdő és fenyves vett körül minket, Pécel irányában pedig hatalmas füves térség hívogatott játékra, pihenésre. Virágzott az akác és a galagonya, a gyep között vadvirágok sokasága nyílt. Egy különlegességet szeretnék csak kiemelni a  szépségek közül. A tisztás melletti erdő alját erdei gyöngyköles kék virágjai borították. Szemet-szívet gyönyörködtető látványban volt részünk.

Mire mindenki  befutott, 3 bográcsban és egy nagy fazékban elkészült az ebéd is. Paprikás krumpli szerepelt az étlapon házi savanyúsággal. Nagyon jól sikerült! Mindenkinek jutott bőven belőle. Köszönet érte minden szakácsnőnek, tűzgyújtónak, rőzsegyűjtőnek.

A délután focival, beszélgetéssel, pihenéssel telt, de megismerkedtünk a petáng nevű francia golyójátékkal is. 

Itt debütált a pályázaton nyert pénzből vásárolt állványra szerelhető távcső. Mindig akadt nézegető gyermek a közelében.

A petángbajnokság és az akadályverseny eredményhirdetésével zárult a program. A gyerekek a tűzgyújtásról lemaradtak ugyan, de a tűz eloltásának szabályaival megismerkedtek.

Hazafelé a fenyőerdőben még két ügyességi próba várta a vállalkozó kedvűeket: tobozkosárlabda (nem volt könnyű feladat, pedig egy szegény beteg mókusnak próbáltuk meg feljuttatni az eleséget a magasba) és egy kötéltáncos-mutatvány. Egy kidőlt fenyőtörzsön kellett végig egyensúlyozni. Mindössze egyetlen indulónak sikerült. Derián Andi futott végig szélsebesen a “kötélen”. Igaz, hogy ő a felnőtt kategóriában indult. Minden más próbálkozó a táv különböző pontján lepottyant a mélybe.

Minden résztvevő oklevelet és kitűzőt kapott emlékbe, nem csak a mai nap, hanem az “Otthon az erdőben” projekt zárásaként.

Ezt a főzős kirándulást nem csak a kicsiknek hirdettük. Jó, hogy sok felnőtt is részt vett rajta. Hálásan köszönjük a sok felajánlást, a finom ebédet, az akadályversenyen, a játékokban nyújtott segítséget, hogy feledhetetlen napot varázsoltunk gyermekeinknek és magunknak is.

 

LEAVE A COMMENT