Áprilisi szakkör

 Április 28-án találkoztunk ismét szakköri foglalkozáson. Értékeltük az előző,isaszegi kirándulást. Otthoni feladat volt lerajzolni a Megfigyelési naplóban az úton látott legszebb vadvirágot. Nagyon szép rajzok születtek. Térképvázlatot ragasztottunk és jelöltük  rajta a túra útvonalát.

Mi kell a hátizsákba? címmel ismerkedős-válogatós játékot játszottunk. Csaba bácsi érdekességképpen elhozta azt a hátizsákját, amellyre többnapos túrára van szükség. Alig bírtuk megemelni!

Az udvaron megfigyeltük fáinkon a változásokat. Most már a platán is életjeleket mutat, a juhar pedig teljesen zöldbe borult.

A másik udvaron folytattuk a foglalkozást. Egy játékos feladattal mindenki párt választott magának, majd a páros egyik tagjának bekötöttük a szemét és a látó társának oda kellett vezetnie egy fához.  Ott tapintással kellett megfigyelni a fa kérgét, a törzs vastagságát, van-e elágazás rajta, milyen a talaj körülötte, stb. A kiindulási helyre visszatérve a kendőt levéve vissza kellett találni a fához. Aztán csere. A feladat minden párosnak sikerült.

Röviden előkészítettük még a következő kirándulást, melyre kivételesen egy hét múlva, május 5-én kerül sor.

LEAVE A COMMENT