Az új év első szakköre

Január 7-én, szombaton 10 órakor tartottuk az iskolában a 2012-es év első szakköri foglalkozását. 42-en voltunk kíváncsiak  vendégünk, Péter Lőrinc barlangász  érdekes előadására, aki a Pál-völgyi-barlangban dolgozik. 

Mesélt a barlangok típusairól, kialakulásukról, a Budai-hegység alatt húzódó, nagyrészt még feltárásra váró, barlangrendszerről, izgalmas munkájáról. Sok fontos tudnivalót ismertünk meg a barlangtúra szabályairól, a balesetek megelőzéséről, a megfelelő ruházatról, valamint arról is, hogy nincs mitől félni egy ilyen túrán. A gyerekek nagy érdeklődéssel hallgatták Tünde néni férjét.

Reméljük, hogy sokan kedvet kaptak következő túránkhoz, amely a Pál-völgyi-barlanggal egy barlangrendszerbe tartozó Mátyás-hegyi-barlangban lesz január 21-én.

Köszönjük, Lőrinc!

Volt még kis tájékozódási feladat az udvaron, melynek végén kiderült, hogy az idei év hala a széles kárász, az év madara pedig az egerészölyv. A Budai-hegységben élő védett növények és állatok közül ismertünk meg tízet egy rejtvényből. Senki nem tudta, a felnőtteket is beleértve, hogy mi az a kuszma. Nos, egy lábatlan gyíkfaj neve.

Hamarosan felkerülnek a szakkör oldalára a második félévre tervezett túrák, kísérjétek figyelemmel!

Találkozunk a barlangtúrán, várunk Benneteket: Kati néni, Csaba bácsi

LEAVE A COMMENT