Szakkör

“Amit nem ismerek azt nem szeretem. Amit nem szeretek, azért nem aggódom.”

Aki előtt a természet értékei ismeretlenül állnak, az a legjobb esetben is csak közönyös szemmel nézhet rájuk.Az idén induló szakkör egyik legfőbb célja, hogy a természet szeretete mellé ismereteket is adjon. Hogy a környezetünk, minél több titkáról lebbentse fel a fátylát és izgalmas kalandokba és megtapasztalásokba részesítsen minket.

A foglalkozásoknak lennének állandó részei.Szeretnénk, hogy minden találkozásunkkor meg tudnánk beszélni az előttünk álló túra legnevezetesebb és legérdekesebb részeit. Így mindenki lehetőséget kapna arra, hogy előre fel tudjon készülni, hogy milyen látnivalók várnak ránk. Esetleg ha a kirándulás alatt felmerülnek kérések, akkor azokra is meg tudjuk keresni közösen a választ.

a,
Szeretnénk, hogy minden találkozásunkkor meg tudnánk beszélni az előttünk álló túra legnevezetesebb és legérdekesebb részeit. Így mindenki lehetőséget kapna arra, hogy előre fel tudjon készülni, hogy milyen látnivalók várnak ránk. Esetleg ha a kirándulás alatt felmerülnek kérések, akkor azokra is meg tudjuk keresni közösen a választ.
b,
Foglalkoznánk egy kicsit a térképismerettel és a tájékozódással. Szem előtt fogjuk tartani, hogy akik részt vettek a szakköri foglalkozáson, azok az elkövetkező útjainkon már használni tudja a megszerzett tudását.
c,
Ebben a részben vagy meghívott vendégeket kérnénk meg, hogy meséljenek nekünk az ő szakterületükről, izgalmas hobbijukról, vagy egy-egy különeges botanikai, földtani, épített érdekességről próbálunk megtudni többet.

Természetesen lehetőség van arra,hogy Ti mondjátok meg, hogy miről hallanátok szívesen, vagy merre szeretnétek elmenni túrázni. Ha a lehetőségünk engedi törekszünk ezeket az igényeket figyelembe venni.

LEAVE A COMMENT