Alkalmazkodás mesterei

November 3-án Tóth Gábor  és Gőgös Zsuzsanna voltak a vendégeink. Gábor bács iAz alkalmazkodás mesterei címmel tartott előadást a gyerekeknek. Bár ez a szombat még beleesett az őszi szünet időszakába, több, mint hatvanan voltak kíváncsiak a bemutatóra.

 „Kezdjük megtanulni, hogy minden egyes állatnak megvan a maga élete, helye és szerepe ezen a világon. Ha az állatokkal való kapcsolatainkban az együttérzést és a gondoskodást állítjuk a középpontba, megbecsüljük, s tiszteljük életüket, megváltozik majd a hozzáállásunk. Minden élet szentté válik, és odafigyelünk majd, hogyan bánjunk vele.” 

Jane Goodall megszívlelendő gondolatait választották vendégeink hivatásuk mottójául, akik az állatok bemutatásán alapuló – hivatásszerű – oktatást egykori munkahelyünkön, a Budakeszi Vadasparkban kezdték állatgondozóként, szakvezetőként. Évek tapasztalatai és a programokon résztvevő csoportok és barátok útmutatásai alakították jelenlegi programjaikat.

Az előadó arról mesélt nekünk, hogyan alkalmazkodnak az állatok az ember környezetéhez, a városi életmódhoz. Elhozta közénk Sufnit, az egeret, Lufit, a patkányt, sokat nevettünk Gumikán, a hajlékony testű, játékos vadászgörényen, megcsodáltuk Borókát, a kedves rókalányt. és Csíkoska, a borz is vidám perceket szerzett számunkra. Végül a m(M)udi fajtájú és nevű fekete kutyus szórakoztatott cirkuszi produkcióval bennünket. Megfigyelhettük az állatok viselkedését, mozgását, táplálkozását, külső jellegzetességeit, amelyek alapján ezentúl biztosan felismerjük megismert állatfajokat.

Aki szeretné nyomon követni a megismert állatok sorsát és máskor is találkozna velük, figyelje Tóth Gábor és Gőgös Zsuzsa honlapját, ahol információkat olvashat programjaikról: www.allatijobemutato.hu

LEAVE A COMMENT