Teljesítménytúra novemberben

November 17-én teljesítménytúrára hívtunk a gödöllői dombok közé gyerekeket, osztályokat, családokat. Az indulás és az érkezés helye a temető melletti Spar áruház parkolója volt. Nevezésre 8 és 9 óra között volt lehetőség, de a leghosszabb útvonalat választók kicsivel korábban is elindulhattak. Választani lehetett 12, 16,  20 valamint 26 km-es táv között. A szervezőkkel együtt 230-an vettek részt a kiránduláson. Legtöbben a 12 kilométeres út mellett döntöttek, 110-en teljesítették. sikeresen. Külön elismerés illeti a 26 km-es távot választókat, ők 29-en voltak.

Nagyon szép volt Maglód környéke ezen a késő őszi napon. Hol a galagonya- és csipkebogyóbokrok tömegétől piroslott táj, hol meg a már dércsípte kökény kéklett az út mentén.

Azon a csomóponton, ahol mindenkinek át kellett haladnia, meleg tea várta a résztvevőket, köszönet érte Illés Krisztinek és Lacinak.

Minden célba érkező oklevelet és kitűzőt kapott ajándékba.

A túrázás e különlegesen izgalmas formáján kívül most először fordult elő az is, hogy gyerekek önállóan, kisebb csapatokban vagy egy-egy felnőtt felügyelete mellett indultak útnak. Dicséret illet mindenkit a fegyelmezett, figyelmes magatartásáért, melynek köszönhetően balesetmentesen fejezhettük be a napot.

Reményeink szerint tavasszal, amikor egészen más képét mutatja majd a táj, megismételjük ezt a túrát.

LEAVE A COMMENT