MASZAT-télre MASZAT-tavasz

 

Különösen mozgalmas időszakot tudhat maga mögött a tavaly nyáron megalakult Maglódi Szabadidősport- és Természetjáró Egyesület, a MASZAT. Több száz résztvevőt csábító, emlékezetes programok sorától roskadozik honlapunk képtára. Okkal reméljük hát, hogy idén is megmarad a fokozott érdeklődés, és újabb közös kirándulásokon, rendezvényeken kovácsolódik egybe a gyereksereg és a kísérő-segítő felnőtt kör.

 

Első idei kirándulásunk a szomszédba, Gyömrőre vezetett. Közvetlen környezetünk is tartogat ugyanis „felfedezésre” váró szépséget. Mendéig vonatoztunk, hogy onnan sétáljunk haza a Billei-erdőn, a sóúton, Szil-völgyön keresztül Maglódra. A zordnak induló, de délután napsütésesre forduló havas, téli idő több mint nyolcvan vidám túrázót ajándékozott meg sosem olvadó jégvirágos emlékkel.

 

Februárban már a budai hegyekbe igyekszünk. Tájékozódási feladatok és hóvirág-nézegetés vár ránk a vadregényes Mária-szurdokban.

 

Március 16-án tavaszi teljesítménytúrára hívjuk iskolánk tanulóin kívül minden maglódi, környékbeli természetbarátot. 12 és 30 km között ismét több táv közül lehet választani (lelki és testi erőnlét szerint).

 

A tanév végén sátoros tábort szervezünk. A Vértes-hegység szívében, az Országos Kéktúra útvonalán, Mindszentpusztán töltünk négy napot június 22–25 között.

 

Szakköri foglalkozást minden hónap első szombatján tartunk. Újdonság, hogy utána 12 órától térképismereti tanfolyamot indítunk a felnőtteknek. A túráinkon résztvevő gyerekcsoportot ugyanis tempó, érdeklődés, teherbírás szerint kisebb részekre érdemes bontani. Ehhez azonban jóval több felnőtt segítőre van szükség. Házi tanfolyamunk célja tehát a szó szoros értelmében vett vezetőképzés.

 

Idén is indultunk az IKEA által meghirdetett Otthon az erdőben pályázaton. Az a program nyer, amelyik a legtöbb szavazatot kapja, de csak Family klubtagok voksolhatnak(február 17-én éjfélig). Kérünk minden kedves Olvasót, hogy szavazzon a maglódi iskolára –itt: https://veledkozosen.hu! A pályázat segítségével könnyebben, olcsóbban több gyermekprogramot szervezhetnénk.

 

Meggyőződésünk, hogy érdemes azért a nemes célért áldozni, áldozatot hozni, hogy anyagi okok miatt egyetlen gyerek se maradjon ki az akár egy életre szóló MASZAT-élményekből. Pártoló tagok és támogatók jelentkezésével, segítségével ez a cél is valóra válhat.

 

 

 

Patkós Józsefné

 

a MASZAT elnöke

 

LEAVE A COMMENT