Októberi Maszat kirándulás a Pilisbe október 19-én

Ritkán fordul elő, hogy ismét felkeresünk egy korábban már végigjárt helyet. Biztosak lehettek benne, hogy nyomós oka van ennek a döntésnek. 

Az egyesület még kósza ábránd sem volt, amikor először erre jártunk. Talán az egyik legtöbbet emlegetett, kellemes emlékekkel teli út kerekedett ki belőle. Nem csoda, mert ennyire rövid szakaszon, ennyire sok és változatos élményt kevés hely tud nyújtani.

Az idei évtől megpróbálunk egy új rendszert bevezetni. Most is három csoportban fogunk kirándulni, ám nem korosztályonként bontanánk szét a csoportokat, hanem erőnlét alapján és aszerint, hogy ki mit vár el egy kirándulástól.

Lesz egy út, amit kellemes családi kirándulásnak neveztünk. Ez Pilisborosjenőről indul, érinti a Teve-sziklák csoportját, az Egri csillagok filmhez felépített vár díszletét, a Kevélyhegyi-kőfülkét, a Mackó-barlangot. Ezek után érkezik Csobánkára. A nyeregbe vezető út egy kicsit meredek, de legalább rövid.

A másik csoport, ha elegendő számú jelentkező választja, az Országos Kéktúra útvonalán fog menni. Ők is érintik a fenti helyeket, csak egy kicsit messzebbről indulnak, és tovább is mennek. A Szentkút-forrás környéke és a Pilisszentkereszt előtti szurdok méltó folytatása a családi túra helyszíneinek. Ez a táv összesen 18 km. Egyáltalán nem nehéz az út, de azért összesen 686 m szintkülönbséget kell teljesíteni (ez 5 Gellért-hegynek felel meg), ami azért megkíván egy kis edzettséget.
A harmadik csoport pedig csak kalandozik. Nincs előre kőbe vésett útvonal. Arra megyünk, amerre izgalmasabbnak gondoljuk. Előzetes tervek szerint a Nagy-Kevélyre azért felmegyünk, és a Mackó-barlangot pedig bebarangoljuk. Ebbe a csoportba azok jelentkezzenek, akik szívesen veszik a megszokott túráinknál több kalandot, kihívást. Fejlámpát mindenki hozzon magával és olyan ruhát, amit nem sajnál, ha kicsit sáros lesz! Akinek nincs fejlámpája, jelezze, és szerzünk neki. Erre az útra a felnőtt segítőkön kívül csak gyerekek jelentkezését várjuk.

Fontos hangsúlyozni, hogy az egyesületünk szabadidősport- és túraegyesületként alakult. Igyekszünk a választási lehetőségekkel minden gyerek erőnlétéhez igazodni.

Reméljük, tudtok kedvetekre való utat választani. Várunk benneteket! 

 

Gyakorlati tudnivalók:

1.      Hosszú Kék Túra a kitartóknak:  Bp. Rozália téglagyár – Pilisborosjenő – Csobánka – Pilisszentkereszt 
 18 km Túravezető: Juhász Attila és Fábián Krisztián

2.      Kalandos túra ügyes felfedezőknek  a Pilisborosjenő – Csobánka útvonalon Csak gyerekeknek!  10 km Túravezető: Turóczi Csaba

3.      Kellemes családi túra a Pilisborosjenő – Csobánka útvonalon  8 km

Családi túrára természetesen egyedül is jöhetnek a gyerekek, főleg a kisebbeknek ajánljuk, hogy ezt válasszák. Mindhárom túra közepesen nehéz. Az útiköltség kitűzővel 1500 Ft. A kék túra jelentkezési határideje: október 11. (péntek).  A többi túrára október  14-ig (hétfő) jelentkezhettek.  Kérjük, hogy minél előbb jelentkezzetek (alsósok az osztályfőnöküknél, felsősök Nagy Judit, Jandó Gabi vagy Kállai Kati tanárnőknél), mert ha megtelnek a buszok, csak várólistára lehet kerülni!

LEAVE A COMMENT