Novemberi túra a Pilisbe

Az októberi túránkhoz képest alig 10 kilométerre megyünk északabbra, a Leányfalu felett emelkedő Vörös-kőre, illetve a Visegrádi-hegység északnyugati végeit barangoljuk be.

Teljesen más táj fog fogadni bennünket, mint azt a Kevélyeken tapasztaltuk. Ez a vulkanikus eredetű hegység, változatos domborzatával, mély patakvölgyeivel, szikláival, csodálatos panorámát nyújtó szirtjeivel, méltán lett az országunk egyik leglátogatottabb tájegysége.Ezen a túránkon is megtartanánk az

októberben jó visszajelzéseket kapott felosztást. Lenne egy családi túra, egy kicsit kalandosabb csapat és egy, akik egy nagyobb kört tesznek. Mindenki Leányfaluról indul és Tahitótfaluba érkezik.
 A családi kirándulás résztvevői a Rekettyés-tó érintésével mennek fel a Vörös-kőre. A Duna völgye és a Naszály tömbjének páratlan látványa kárpótolja a 450 méter szintkülönbséget megtevő kirándulókat. Innét a Hétvályús-forrás érintésével, 8 kilométer megtétele után érkeznek Tahitótfaluba.

A hosszú túrát választók a panorámával betelve továbbmennek és felkeresik a kevésbé látogatott, de érintetlenségében annál felemelőbb Kalicsa-patak völgyét. A társaság erőnlététől függően 14 vagy 17 kilométer megtétele után érkeznek a buszhoz.
A hosszú, zord tél beállta előtt ez lesz az utolsó túránk, amelyet nem a környékünkön rendezünk. Erre a 16-án, szombaton szervezett, felejthetetlenül szép, késő őszi kirándulásra reméljük, hogy minél többen jelentkeztek az osztályfőnökötöknél, vagy Patkós Katalin tanító néninél. 

Várunk Benneteket!
ÚTIKÖLTSÉG: 1500 FT
JELENTKEZÉS: NOVEMBER 11-IG

 


T

LEAVE A COMMENT