Maszat 2014

Már megvalósult és tervezett túráink

Január 25.
70-en vettünk részt a Bálint Ágnes emléktúrán a városi könyvtárral közös szervezésben.  A kirándulás az írónő emlékházának megtekintésével kezdődött, majd gyalog sétáltunk haza Vecsésről Maglódra

 Február 8.
Budai-hegység. A Ferenc-hegyi kiépítetlen barlangot kerestük fel, illetve gyalogtúráztunk a Látó-hegyre és a Kecske-hegyre.

Március 15.
IV. Maszat teljesítménytúra a Gödöllői-dombságban, várhatóan 14, 20, 30 kilométeres távokon.

 Április 19.
Gerecse túra. Szárligettől, Koldusszállásig. 13, illetve 19 km az Országos Kéktúra útvonalán.

 

 Május 17.
Visegrádi-hegység.  Dömös – Rám-szakadék – Árpádvár – Lukács-árok – Dömös

Május vége: Helytörténeti vetélkedő szervezése a városi könyvtárral közösen

 Június 21-24.
3. Maszat tábor a Bükk-hegységben. Bükkszentlélekről indulnak a csodálatos kirándulásaink a Bükk-fennsíktól, Lillafüredig. 

 Július 31-augusztus 4. Jutalomtáborozás a Börzsöny-hegységben, Kóspallagon.

 Még nem tudjuk a pontos időpontját az első 2000 méter feletti csúcsokra vezető túránknak, de előre láthatólag április végén, május elején fogunk ellátogatni az Alacsony-Tátrába, a Chopokra és a Gyömbér-hegyre.

A nyár folyamán tervezünk a tavalyi kétnapos, hátizsákos, erdőben alvós túránkhoz hasonló túrát a Bakony-hegységben, az Országos Kéktúra útvonalán.

 Szeptember
Teljesítménytúra a Decathlonnal közösen
A szokásos évadnyitó családi napi rendezvényünk a péceli „mi erdőnkben”.

Az őszi programokat még nem terveztük meg, de akkor is fogunk minden hónapban túrázni. Vagyis, 2014-ben legalább 13-15 túra, 10 tájegység, több száz kilométer és összesen több ezer résztvevő. Ezek „csak” a túrák. Ezeken kívül az egyesületünkben megalakult munkacsoportok vállaltak fontos részfeladatokat.

LEAVE A COMMENT