Rám-szakadék vagy Gete hegység?

Kedves Maszat tagok!

 

Szeptember 20-ra ismét meghirdettük a májusban elmaradt kirándulást.. Most az előrejelzések szerint jó idő várható, de a Rám-szakadék jelenleg le van zárva az esőzések miatt. Ha ez nem változik a hét végéig, akkor megcseréljük az októberi, Gete-hegységbe tervezett túrával. Hamarosan erről is olvashattok ismertetőt.

 Ha közvélemény kutatást végeznénk, hogy melyik a legnépszerűbb kirándulási célpont az országunkban, nagy valószínűséggel a szeptember 20-i túránk úti célja lenne a győztes. Most mindenki gondoljon egy népszerű túrára!

Egyre gondolunk? Igen, az. A Visegrádi-hegység leglátogatottabb völgyeiben fogunk túrázni. Nem alaptalanul ennyire közkedvelt. A Rám-szakadék a szűk sziklafalaival, a túrázókkal szembe folyó patakjával, láncokkal biztosított útjaival a legromantikusabb utak egyike. Talán egyetlen negatívumot lehet mondani. Mégpedig azt, hogy ezt nagyon sokan tudják.

Két távot tervezünk. A rövidebb 12 kilométer. Dömös – Rám-szakadék – Árpád-vár – Lukács-árok – Dömös útvonalon.

1.jpg

 

A szakadék kijáratánál, a 484 m magas kúp alakú hegy tetején találjuk, a lepusztult Árpád-kori vár nyomait, ami feltehetően első királyaink nyári pihenő helye lehetett. Innét a festői Lukács-árkon keresztül megyünk vissza Dömösre.
Akik egy kicsit hosszabb túrára vállalkoznak, azok a Rám-szakadék után, a Rám-hegy és a Szőke- forrás-völgy érintésével, a Keserűs-hegyet másszák meg. Itt-ott jelzetlen utakon, itt-ott úttalan erdőben.

Lukács-árok.jpg

 

Remélem, mindenki talál erőnlétének és kedvének való utat. Várunk benneteket!

Indulás: 8.00
Hazaérkezés: 17.30 körül

Szükséges felszerelés: egész napra enni- és innivaló, öltözködés az időjárásnak megfelelően, erős zárt cipő, esőkabát (Javasolt váltócipő és -zokni, amit a buszon lehet hagyni a túra alatt).

Az útiköltség és a kitűző 1500 Ft, jelentkezni szeptember 15-ig lehet. 

Mindenkit szeretettel várunk!

LEAVE A COMMENT