Köszönjük!

Maszat tábor a Mátrában

A tanévet ünnepélyesen bezáró  tanévzárót követően  negyedik alkalommal indult közel 90 résztvevővel a Maszat nyári sátoros táborozásra.

Idén a Nyugati-Mátrában található hidegkúti turistaház volt a tábor helyszíne. Szokásunkhoz híven az egész turistaházat kibéreltük, de a hálótermeket nem használtuk. Költségként 11 ezer forintos jelképes árat kellett fizetni, ami azért ilyen kevés, mert önellátóak voltunk, mindent magunk készítettünk el a gyerekeknek. Ez csak sok támogatással és a résztvevő felnőttek önzetlen, fáradtságos munkájával valósulhatott meg.

Ebben az évben a szokásosnál is több segítséget kaptunk, ezúton szeretnénk megköszönni minden támogatást.

Köszönetünket fejezzük ki az Önkormányzatnak, az Oktatási Alapítványnak, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnak, a Reménység mezőfelei férfikarnak, az Ami nem öl meg, az megerősít csoportnak. Segítségükkel sok gyermeket tudtunk kedvezményesen vagy térítés nélkül elvinni, és a többieknek is sokkal színvonalasabb ellátást tudtunk biztosítani. Patkós Dórának és Jutkának az első napi segítséget, Mátrakeresztesen Laczkóné Marikának, hogy hűtötte számunkra a romlandó élelmiszereket.  Hochrein Dezsőnek a kényelemes utazást, és azt a lehetőséget, hogy a buszok ott maradhattak, így nem kellett az útiköltséget duplán kifizetni.  A gyömrői Kehely Patikának a jól felszerelt kis „gyógyszertárat”, Szeili Mariann férjének, Oszinak, az indián csapatok  számára készített pajzsokat,  Bracsok Istvánnak a kenyérfelajánlást, a maglódi  Auchan áruháznak, hogy ebben az évben is támogattak bennünket.

  Bár ebben az évben  személyesen nem tudtak velünk lenni, szeretnénk megköszönni  segítségét Koricsánszky Hajninak, aki a már tőle megszokott méz és  gyönyörűen írókázott mézes süti mellett Maszat logóval ellátott sapkákat varrt  nekünk, Varga Zoltánnak, az oklevelekért és a sok-sok ötletért, ami „indiánosabbá” tette a tábort, Petrovics Jánosnak a „mindennapi betevő kenyerünkért”,  Szabó Gábornak, akinek a láncfűrésze nélkül  nehezebb lett volna a főzéshez, fürdéshez, tábortűzhöz szükséges famennyiség biztosítása. És köszönjük a sok szülői felajánlást.

Végül köszönet azoknak a felnőtteknek, akik  összeszokottan, fáradhatatlanul tették a dolgukat, és szereztek feledhetetlen napokat a gyerekeknek és maguknak is: Bota Zoli, Borbély Éva és Ákos, Halász Atilla, Hutás Józsi, Illés Kriszti és Laci, Juhász Attila, Kovács Márti és Pista, Mácsai Kata, Nagy Judit, Papp Ildi, Patkós Kati, Paulovics Laci, Pollák Judit, Tóth Peti, Turóczi Mari és Csaba. Papp Ildi a facebook oldalon nagyon kedvesen az egyesület elnökét, Patkós Katit  titulálta a Maszat szívének-lelkének. Örömmel mondhatom, hogy ez nem igaz. Ennek a Maszatnak rajta kívül nagyon sok szíve-lelke van. Nélkülük nem lehetne megvalósítani ezeket a nyári táborokat. És egyáltalán. Az egész Maszat nem működhetne nélkülük.


Köszönjük, hogy vagytok a Maszatnak!

LEAVE A COMMENT