Budai-hegyek 2021

Esemény dátuma

2021.11.20.

Esemény helye

A korábbi túra kiírás módosult, nem busszal megyünk! A utazást önállóan kell megoldani, saját autóval vagy tömegközlekedéssel.

Novemberben a Budai-hegyekbe invitálunk benneteket egy kalandos túrára. A Fenyőgyöngye vendéglő parkolójából indulunk a kalandozásra. Igyekszünk mindenféle érdekesnek tűnő dolgot megkeresni a térképről. Lesznek kilátók, kilátóhelyek, kis barlangocska, kőfejtő, meg egy nagyon könnyen legyűrhető, viszont páratlan panorámával kecsegtető sziklás oldal is.

Kedvcsinálónak néhány nevezetesség az útvonalunkról: Árpád-kilátó, Apáthy-szikla, Libanoni cédrus, Oroszlán-szikla, Hármashatár-hegy, Újlaki-hegy.

A túra időpontja: 2021. 11. 20.

Találkozó 9:30-kor a Fenyőgyöngye vendéglő előtti parkolóban. Szépvölgyi út 155.

A túra hossza a kalandozási kedvtől függően: 12-15km, szintemelkedés: 400-500m.

Jelentkezni, a már megszokott módon, az alábbi linken lehet, a túra ingyenes.

Várunk szeretettel:

MASZAT SE Túraszakosztály

Kedves túratársak!

Fokozottan szeretnénk felhívni a figyelmeteket a megfelelő lábbeli kiválasztásra!

Akár egy rövid, néhány kilométeres túra is tartogathat számunkra meglepetéseket, ahol nehezen tudunk biztonsággal haladni. Morzsalékos, kőgörgeteges, csúzsós-sáros útszakasz, vagy egy patak átkelés is nagy nehézséget fog okozni, ha nem az alkalomhoz illő lábbeli van rajtunk. Vagy akár egy egész csoportot is hátráltathatunk, ha nem tudunk megfelelő ütemben haladni.

Ennek elkerülése érdekében, javasoljuk, hogy lehetőség szerint félmagas vagy magasszárú bakancsot használjatok túrázás során. Nyáron is! Inkább legyen egy kissé melegebb a lábnak, mint egy bokaficam, ami akár hetekre is megnehezíti a mindennapjainkat. Ettől függetlenül persze érhet baleset, de tegyünk meg mindent az elkerülése érdekében.

Az interneten számos cikket, leírást találtok a megfelelő lábbeli lábbeli kiválasztásához segítségül. Érdemes utána olvasni, tájékozódni, hogy ne rontsa el a napunkat, vagy a társaságunk napját egy könnyelmű, nem megfelelő döntés.

Ezen gondolat mentén, erősen javaslunk a túratársainknak egy személyre szabott egészségügyi csomagot, amit magunkkal viszünk a túrán, mert bármikor történhet kisebb-nagyobb baleset és ezzel tudunk segíteni magunkon és bajbajutott társunkon.

Segítségként egy kis összefoglalót találtok a honlapunkon a Tudástár menü alatt. De ezen kívül is számos cikk és olvasmány foglalkozik egy túrára való megfelelő felkészülésről.

https://maszatok.hu/tudastar/

Akár segítséget és ötleteket is kérhettek egy-egy túra során a túravezetőinktől.

Fontos!

Az indulások előtt, a helyszíni találkozásokkor a túravezetőknek és a túraszervezőknek jogukban áll – a megítélésük szerinti nem megfelelő lábbeli miatt – a jelentkezőt kizárni az utazásról és a túráról a költségek visszatérítése nélkül!

Az esemény elmúlt

Esemény helye

Férőhelyek 1000

Program részletek

  • 2021.11.20. 08:15   -   18:00
Megosztás
Naptárhoz adása