MASZAT

MAGLÓDI SZABADIDŐ-, TERMÉSZETJÁTÓ ÉS SPORTEGYESÜLET

BEMUTATKOZUNK

A Maglódi Szabadidő-, Természetjáró és Sport Egyesület 2010-ben alakult. A MASZAT SE egy „osztálykirándulással” indult el, majd tevékenységi köre az évek folyamán kibővült számos más, a természetjáráshoz, természetvédelemhez, környezeti ismeretterjesztéshez kapcsolódó gyakorlati elfoglaltsággal. Emellett célul tűztük ki közvetlen és tágabb környezetünk kulturális és épített értékeinek, történelmi múltjának megismertetését, melyet mindig is szem előtt tartunk a rendszeres nyári túratáboraink programjának összeállításakor is. Részt veszünk környezetvédelmi, városszépítő akciókban, programokban, karbantartjuk a Maglód környékén lévő turistautakat.

Célul tűztük ki közvetlen és tágabb környezetünk kulturális és épített értékeinek, történelmi múltjának megismertetését, melyet mindig is szem előtt tartunk a rendszeres nyári túratáboraink programjának összeállításakor is.

Havonta rendszeresen szervezünk kirándulásokat, túrákat hazánk változatos tájain, jellemzően évente egyszer határainkon túlra is ellátogatunk, ill. az Országos Kéktúra útvonalán is szervezünk kilométergyűjtő vándorlásokat.
A MASZAT SE által felölelt tevékenységi kör szerteágazó jellege miatt szakosztályokat alakítottunk, jelenleg van futószakosztályunk (SMAFU), túraszakosztályunk és szabadidőszakosztályunk.

Programkínálatunkkal nem kizárólag a maglódi- és közvetlen környezetében élő, elsősorban kisgyermekes családok igényeit elégítjük ki, de a tágabb környékből érkezőket is szívesen fogadjuk. Ez utóbbi érdekében, 2019. elején a Gödöllői-dombság Maglód környéki szépségeinek bemutatása céljából átadtunk egy QR-kódos, instant túra útvonalat, melyet gyalogosan, futva, vagy akár kerékpárral is lehet teljesíteni. További információ a MaMa túrákról itt található.

Várjuk tagjaink közé a közösségért tenni vágyókat, akik a MASZAT SE programjait saját ötleteikkel is színesíthetik!