SZAKOSZTÁLY

Három különböző tevékenység közül választhatsz

Túraszakosztály

A MASZAT SE leghosszabb ideje működő szakosztálya. Egyesületünk alaptevékenységét célozza meg, a szervezett természetjárást, túrázást, kirándulást, és az ezekhez kapcsolódó ismeretterjesztést. Havonta rendszeresen tervezünk túrákat, ahol igyekszünk minden igényt kielégítően kínálni programokat, útvonalakat azoknak is, akik családosan, kisgyermekkel érkezve inkább egy rövidebb, de több nézelődésre, játékra lehetőséget adó programot keresnek, és azoknak is, akik inkább a teljesítményt részesítik előnyben és szeretnek nagyobb távokat bejárni.
Az utóbbi években a MASZAT SE fő célcsoportjává leginkább a családok váltak, A kezdeti években kevesebb szülő tartott együtt a gyermekével, ezért egyesületünk úgy alakította át programkínálatát, hogy a családok igényeit is szem előtt tudjuk tartani.

Túraszakosztály szervezésében évi rendszerességgel ellátogatunk határainkon kívülre is, jellemző úti céljaink a Szlovák-paradicsom, a Magas-Tátra bércei és Erdély hegyei. Ezen kívül minden évben igyekszünk szervezni többnapos közös bejárást az Országos Kéktúra egy-egy szakaszán is.